Malaysia

Dagane går så fort! No har vi vore i Malaysia i ei veke! Etter ein lång og grusom transportdag forrige laurdag kom vi til øya Penang. Den ligg like utanfor vestkysten, heilt nord i landet. For å kommentere «grusom» litt, så var det 2 faktorar innvolvert her:

1. Tid. Det tok 13 timar. Og det føregjekk i minibuss… Sjølv om turen var delt inn i 3 etappar (Koh Lanta-Trang, Trang-Had Yai, Had Yai-Penang) slik at vi hadde stopp innimellom, så var det lenge! Igrunn skulle vi ta tog den siste etappen, men av ein eller annan grunn gjekk ikkje toget. (dei sa berre «no train, accident!» Gudane må vete kva dei meinte med det, thaiane er meeeget dårleg i engelsk…)

2. Sjåførane. Dei kjaurde som idiotar…Ein ting har vi fått erfare, nemleg at thaiar ikkje kan å køyre bil. Iallefall ikkje på ein forsvarleg måte!! Høg fart og stygge forbikøyringar er hovedstikkord her. Det var ikkje noko stas… Men vi kom oss fram….kjappare enn reiseruta deira tilsa… Vi lovde kvarandre at det var siste gongen vi sette oss inn i ein minibuss i Asia…

Malaysia er heilt annleis enn eg hadde forestillt meg. Eg trudde landet var likt Thailand, men skilnaden er ganske stor! Alt av standard er mykje beire her. Byggningar, vegar, bilar osv er ganske lik vestleg. Iallefall på Penang. Vi budde på hotellet Bayview i Georgetown. Ein stor, moderne by med månge skyskraparar. Her hadde vi 2 flotte dagar med supre opplevelsar!

Søndag var vi på rundtur på øya med eigen privatsjåfør! Han tok oss innom dei mest kjende og sjåverdige plassane på øya. Ein meget kjekk kar (og god sjåfør!) som snakka godt engelsk, så vi fekk mykje tilleggsinfo av han mtp folket, historie, religion, styresett m.m. Kjempekjekk dag!

Måndag vart endå beire. Då tok vi båt 2,5 timar ut til plattforma Langkawi Coral, som ligg utanfor øya Pulau Payar. Øya ligg nord om Penang. Plattforma, med tak over, huste både kjøkken, masse bord og sitteplassar, toalett, undersjøisk vindu og ei avdeling med alt dykkerutstyret. Under skjulte det seg eit akvarie med nydelege korallar og millionar av fisk!! Det vrimla av dei overalt! Og dei var ikkje redde når vi steig ut i vatnet, men nysgjerrige. Så dei symde rundt oss. Det var perfekt å snorkle der, dei fleste gjorde det. Vi var kun 7 stk som dykka. Det var ein eventyrleg opplevelse. Då kom vi endå nærmare innpå dei nysgjerrige, fargerike skapningane. M.a. såg vi nemofiska i massevis! Topp dykkerutsyr og ein flink guide gjorde det heile også trygt. Vi dykka 2 dykk med lunsj innimellom. Den bestod av ein buffe med masse ulike gode retta. Ein perfekt dag, rett og slett!

Tysdag sette vi kursen mot Cameron Highlands. Pakta vi hadde inngaatt angaaande transportmetode maatte vi foresten bryte, for det gjekk kun minibuss opp hit…men beroliga av at det no var ein malay som satt bak rattet, saa gjekk vi med paa det… Det gjekk fint heilt til sjaaforen starta paa dei SVINGETE bakkane opp til hoglandet. Han gjorde sitt beste for aa holde samma speed som paa motorvegen, men det var domt til aa misslukkast… Kva det enda med? En meget bilsjuk Kjetil….(eg, derimot, skreiv lesarbrev! hihi..) Han slapp aa spy, men restaureringa etterpaa gjekk litt tid:-P … Cameron Highlands ligg inne i landet, 1600 meter over havet!! Men slik som det ser ut der kunne det like gjerne ligge paa hogde med ovre Mardal… Gront og frodigt med hoge fjell omkring. Det hogste var 6666 FEET…so kan du sjolv faa rekne ut kor hogt det er… (del paa 3 sirkus, so har du det i meter..) Den einaste skilnaden vi merka fraa lavlandet var temperaturen! Det fyste Kjetil sa daa vi gjekk ut av bussen: «Eg fryse!» Og temperaturen laag rundt 20 pluss…hehe…vi er blitt godt vande med varmen her etterkvart! Vi var 2 netter i Cameron Highlands. Vi budde paa eit kjempekoseleg hotell: Bala’s Holiday Chalet. Gammal kolonistil paa byggningane og nydeleg hage. Planen var igrunn aa vere lenger, men etter aa ha sett dei ENORME teplantasjane deira (dei var digre!!!) honningbie-farmane og jordbaer-farmane deira (Valborg i heaven;)  so var det liksom ikkje so mykje meir aa gjerepaa der. Dessuten regna det ganske heftig…so jungelturen vi hadde tenkt aa gaa droppa vi.

Torsdag ankom vi Kuala Lumpur, hovedstaden i Malaysia. Transport: VIP-buss. Trur det er beste transportmetoden vi har vore bort i. Det var berre 3 seter i rada (2+1) so dei var kjempebreie, med god plass till beina. OG seta hadde uttrekkbar fotskammel!! Reine stresslessen. Anbefalast!! Vi hadde ikkje booka hotell, so etter litt fomling fram og tilbake med baade undergrunn og taxi…saa ein taxi til…so vart vi einige om eit passande.. Paa kvelden var vi i Petronas Tower(samme bygg som nederste bilde), dei digre taarna med skybridge imellom. Her er det baade kjopesenter og restauranta.

Fredag fann vi fram til ein butikk/skranke som sende pakkar med DHL.. so ilopet av nokre dagar haapar vi det skal dukke opp ein pakke heime! Det skal vere sikkrare aa sende med dei enn med posten.. Det tok si tid, men vi fekk stifta nye bekjentskap med ein hyggeleg DHL-dude.. Seinare paa dagen var vi oppi det 421 meter hoge taarnet Menara. DEN utsikta!!

Laurdag (Idag) stod vi tidleg opp for aa faa billett til skybridgen paa Petronas Tower. Dette er nemleg ein populaer turistattraksjon, og det vert gjett ut X antall billettar kvar dag… Ikkje like bra utsikt som taarnet igaar, men flott opplevelse. Taarna i seg sjolv er vert eit syn! Seinare fann vi fram til Central Market, eit digert marked her i byn.. 

Planen var aa reise til Tioman Island imorgon, men vi set heller kursen mot byen Malacca, som er ein 2 timers busstur sor om Kuala Lumpur. Billettar og hotell fiksar vi imorgon….;-P       Hels hels!!!

Helsing dei stadig meir verds-vande V og K!