DD-WRT som alternativ router Firmware. Stor forbedring på hastighet og sikkerhet.

Hei

Har hatt treg hastighet med min D-Link DIR-615 router. Etter at eg oppgraderte til Super70 hos Canal Digital bestemte eg med for å gjøre noko med modemet. Er dårleg med oppdaterte Firmware frå D-link si side. Søkte litt på nettet og kom over ei side som heiter DD-WRT. Dei lager uorginale Firmware til dei fleste modem. Søk på Router databasen og finn din router. Ser at mange har gjort det samme med stor suksess. Har oversett ei «oppskrift» under. Hust at etter å gått inn på orginal router meny for å oppgradere Firmware må du i etterkant bruke 192.168.1.1.

Info om DD-WRT på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/DD-WRT

Bruk Router Database søk for å finne din router. Alternativt så kan du bruke denne linken: ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/

OVERSETTELSE FRA GOOGLE:

Orginal: http://forums.dlink.com/index.php?topic=13599.0

ANSVARSFRASKRIVELSE

Dette er IKKE en D-Link sanksjonert guide. Informasjonen finner du i dette innlegget representerer ikke offisielle D-Link anbefalinger (faktisk, snarere tvert imot), og jeg er ikke ansatt i selskapet. Endre en enhet firmware, men generelt trygt, ikke er uten risiko for enheten, spesielt hvis det ikke gjøres riktig. Derfor, les alt nøye først, og deretter bestemme om du er opp til oppgaven. Du har blitt advart.

Intro

Hei alle sammen,

Reading dette forumet kan man bare komme en konklusjon – at folk er misfornøyd med fabrikken firmware levert av D-Link for sin DIR-615 rutere. Hvilket er trist, fordi i form av maskinvare, er DIR-615 et solid produkt, i stand til god ytelse.

Det er sant at noen problemer er løst med en firmware oppdatering, når man er tilgjengelig, men oftere enn ikke, er brukere stakk med problemer som sterkt påvirker deres Internett-opplevelse og ingen fikse i sikte. Men før du begynner å kaste rutere ut og bruke penger på nye (ja, jeg har lest mye av folk å si det), bør brukerne være oppmerksomme på at det er et annet alternativ til rådighet, i form av en tilpasset open source firmware kalt DD-WRT.
Hva er DD-WRT og ting å vite før du kjører med det

DD-WRT er en tilpasset åpen kildekode firmware for rutere, basert på Linux-kjernen, som er utviklet og vedlikeholdt av et samfunn av programmerere. Opprinnelig skrevet for den ekstremt populære WRT54G Linksys router, har programvaren siden utviklet seg til å støtte et bredt spekter av enheter fra mange produsenter.

DD-WRT er veldig kraftig og låser tilgang til avanserte nettverksfunksjoner som fabrikken firmwares ikke gir. Det er så populært at enkelte hjemmenettverk utstyrsprodusenter som Storbritannia-baserte Buffalo Technology pre-installere en spesialutviklet versjon av den på sine rutere. Alt dette virker interessant? Bra, men først bør du være klar over et par ting.

For en, installere en tilpasset firmware på en D-Link enhet teoretisk gjøre garantien ugyldig. Jeg sier teoretisk fordi praktisk hvis ruteren ikke er helt stekt, bør du være i stand til å blinke fabrikken firmware tilbake og sjansene er ingen som vil fortelle forskjellen. Selv om det er helt dødt Jeg tviler på noen vil forsøke å reparere det og se hva du hadde på det. Sjansene er, din leverandør vil bare erstatte det, men ikke skyld på meg hvis det ikke skjer.

Andre ting du bør vite er DD-WRT avslører en masse innstillinger den gjennomsnittlige brukeren har ingen anelse om. Mitt råd er ikke å rote rundt med noe du ikke vet og så klage på at det ikke virker som forventet lenger. Selvfølgelig, sett WAN, trådløs sikkerhet, port forwarding og vanlige ting, men for resten lærte jeg at standardinnstillingene fungerer best.
Hvor får jeg DD-WRT fra?

Vel, det er ikke så rett fram som du kanskje tror. DD-WRT utviklere slipper individuelle bygger for hver ruter modellen og / eller hardware versjon (det er mye jeg vet). En spesiell router modell / revisjon er ikke «offisielt» støttet og lagt til DD-WRT database før noen donerer en slik enhet til DD-WRT dev team for utvikling og testing. Men det finnes uoffisielle bygger for mange modeller / revisjoner som er merket som «work in progress» og mye av tiden de er stabile nok til å bruke uten bekymring for kritiske bugs.

Så nå, tilbake til vår modell av interesse – den mektige DIR-615, som D-Link bør gratuleres for, fordi det er et veldig anstendig produkt (hardware-messig) for en meget god pris. DIR-615 kommer i mange «smaker» (hardware revisjoner eller versjoner). Blant de som jeg vet er: B1, B2, C1, C2, E1, E2, E3, E4, D1, D2, D3, D4.

Her er der for å få DD-WRT bygge for din spesielle revisjon.

B1, B2: Beklager. Nei bygge for dere.

C1: ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/ [most_recent_date] / DLINK-dir615c1 / IKKE flash r16454! Les advarsel.

C2: Prøv en for C1. Det fungerer kanskje, men jeg har ikke bekreftelse. Hvis du tester det og det fungerer innlegg om dette emnet så jeg kan oppdatere denne info. IKKE flash r16454! Les advarsel.

D1, D2, D3, D4: ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/ [most_recent_date] / DLINK-dir615d /

E1: ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/ [most_recent_date] / DLINK-dir615e1 /

E2: Kan arbeide med en for E1 (over) eller en for E3 (nedenfor). Vennligst bekreft om dette emnet hvis du får det fungerer.

E3: ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/ [most_recent_date] / DLINK-dir615e3 /

E4: ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/ [most_recent_date] / DLINK-dir615e4 /

Merk: [most_recent_date] er på denne tid 12-24-10-r15962, så mappen du bør være ute i er ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/12-24 -10-r15962 /. Imidlertid er nybygg stadig sluppet så sjekk den nyeste datoen mappen i ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/ regelmessig.

ADVARSEL: IKKE flash r16454 fra ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2011/03-17-11-r16454/ eller den trådløse kontrolleren vil slutte å fungere.
Hvordan installerer jeg DD-WRT?

I hver av de mappene som samsvarer med din router revisjon, finner du to eller flere filer. De med «fabrikk» i deres navn, som DLINK-dir615d-fabrikk-webflash.bin er for første blinkende fra D-Link fabrikk firmware til DD-WRT. Blitsen skal alltid utføres over et kablet og ikke trådløs tilkobling. Du kan gjøre det på to måter:

1. Fra D-Link firmware Web-grensesnitt. Gå til Verktøy> Firmware og under «Firmware Upgrade» trykker du Bla gjennom, velg DD-WRT fil og trykk Last opp.

2. Fra ruterens Emergency Room webgrensesnitt. Du får tilgang til Emergency Room webgrensesnitt følge disse trinnene:

Koble til ruteren strømledningen og vent 20 sekunder.
Få en pin, trykk RESET knappen og hold den inne.
Koble strømledningen tilbake (mens de fortsatt holde reset knappen inne)
Hold reset knappen inne i ytterligere 5 sekunder etter at du kobler strømledningen og slipp. På dette punktet bør du se på power-knappen blinker oransje.
Connect over en kablet tilkobling til ruteren og sette nettverkskortet IP manuelt til 192.168.0.2
Ã…pne http://192.168.0.1 i en nettleser. Du burde se en hvit side med en Browse og Upload knappen.

Hvis DD-WRT flash fungerer, starte ruteren og sett dine Ethernet-adapter for å få IP automatisk deretter prøve å få tilgang til http://192.168.1.1.
Hvordan oppdaterer jeg til en ny DD-WRT bygge?

I hver av de mappene som samsvarer med din router revisjon, vil du finne en. BIN-fil som ikke inneholder «fabrikk» i navnet. Denne filen skal brukes for oppdateringen hvis du allerede har en eldre DD-WRT bygge installert på ruteren din.

Fra DD-WRT grensesnitt gå til Administrasjon> Firmware Upgrade. Hit bla, pek til filen hit oppgradering og vente. Når det er ferdig sjekk ut byggedato i øvre høyre hjørne for å sørge for at den oppdatert.

Advarsel: Leave «Ikke Reset» alternativet alene hvis du ikke vil at alle dine innstillinger tilbakestilles til standard.
Hvordan gjenoppretter jeg den originale D-Link fabrikk firmware?

Få tak i den nyeste firmware for din versjon fra D-Link nettsted for støtte for din region. Gå inn i Emergency Room webgrensesnitt hjelp av trinnene ovenfor i installasjonen i denne veiledningen. Flash firmware filen fra Emergency Room webgrensesnitt.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]